Περιοδικό ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου Πιεριέων ‘Όλυμπος’

5th December 2016

Τεύχος 1ο,
Νοέμβριος 2016

Το Πάρκο Των Χρωμάτων

Για πρώτη φορά, και σε πείσμα των καιρών, η Κατερίνη βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να δεχτεί το χειμώνα με μια πανδαισία χρωμάτων στο Πάρκο των Χρωμάτων (http://parkoxromaton.gr/).
Το πάρκο της Κατερίνης χρωματίζεται από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες. Με ελεύθερη είσοδο, ο καθένας μπορεί να απολαύσει και να ζήσει την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εξερευνώντας των 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων» στην Κατερίνη. Μουσικά σχήματα, νεανικές μπάντες, χορωδιακά σύνολα καθημερινά γεμίζουν με τους ήχους τους και διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Μάγοι , ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών σας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους. Οι νεράιδες του μαγεμένου δάσους στροβιλίζονται μαζί σας στο παγοδρόμιο και διασκεδάζουν στο καρουζέλ και στ’ άλλα παιχνίδια του λουνα παρκ στο «Πάρκο των Χρωμάτων». Η υπαίθρια αγορά συμπληρώνει με γεύσεις, αρώματα, παραδοσιακά προϊόντα, στολίδια και παιχνίδια το χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
«Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας»

Τις προοπτικές ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού διερεύνησε η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Η πρόεδρος της ‘Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ε. Ξυπτερά, ανέλυσε τα βασικότερα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού (καταγραφή των προορισμών, φωτογράφηση και αποτύπωση τους ψηφιακά, συλλογή ιστορικών δεδομένων (παραδόσεις, θαύματα), ώρες επισκέψεων, πότε και πού επιτρέπεται να τελούνται μυστήρια).

Ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνας, Γεώργιος, ξενάγησε εικονικά τους συνέδρους στα 33 προσκυνήματα της Πιερίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και στην ιστορία της Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Πηγές: mignatiou.com, eppiroes.gr, newsbomb.gr

Αναμνήσεις και υποσχέσεις

Το 2016 είναι μια σημαντική χρονιά για τον ανανεωμένο σύλλογο μας. Το νεο διοικητικό συμβούλιο αναλάβαμε ενεργό δράση για την ξαναγέννηση του συλλογου μας. Ανανεώσαμε το καταστατικό, μετά από 40 χρόνια, και επικυρώθηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη όλων των ενεργών μελών τον Μάιο. Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα του συλλόγου μας (pieriasociety.org) και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό του συλλόγου ως μη κερδοσκοπική οργάνωση. Επίσης, τον Νοέμβριο αντιπροσωπεύσαμε την Πιερία στην εκδήλωση της Παμμακεδονικής Ένωσης για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Τον Ιούνιο διοργανώσαμε το πρώτο barbeque του συλλόγου στο Yonkers (NY), κάτι που ελπίζουμε να καθιερώσουμε ως το ετήσιο event το καλοκαιριού.

Για το προσεχές μέλλον ο σύλλογος ετοιμάζει πληρώρα εκδηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα:
4 Δεκεμβρίου
Η Ετήσια αρτοκλασία στην Εκκλήσία της Αγ. Αικατερίνης (Astoria, NY), και στη συνέχεια το φθινοπωρινό αντάμωμα στο εστιατόριο bahari (12.30 am).

Παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή
(ημερομηνία και τοποθεσία θα καθοριστούν σύντομα)

29 Ιανουαρίου, 2017
Κοπή Βασιλόπιτας (στο σπίτι της Παμμακεδονικής)

22 Απριλίου, 2017
Ετήσιος χορός του συλλόγου

24 Ιουνίου, 2017
Ετήσιο barbeque

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το παραπάνω ενημερωτικό δελτίο κάνωντας κλικ εδώ.